Over dit blog

Bijna 2 miljoen Nederlanders leven met een vorm van reuma, waaronder 3.000 kinderen. De belangrijkste klacht is pijn aan gewrichten, spieren en pezen. Het ziekteverloop is vaak grillig, met goede en slechte periodes. Als je een vorm van reuma hebt, heeft dit invloed op het dagelijks leven. Maar niet iedereen ziet dit. Het Reumafonds komt op voor de belangen van reumapatiënten bij politiek, zorg en andere maatschappelijke instanties. Ook geven we voorlichting aan mensen met reuma en hun omgeving, organiseren we zelfmanagementcursussen en financieren we activiteiten van reumapatiëntenverenigingen. Daarnaast financieren we meer dan de helft van het wetenschappelijk onderzoek naar reuma in Nederland.

Op dit blog houden we je graag op de hoogte van onze werkzaamheden. Medewerkers van het Reumafonds  schrijven over de ontwikkelingen in ‘reumaland’.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je je verhaal kwijt? Wij horen het graag! Reageer onder een blogpost of mail.

 

Wij stellen ons graag even voor:

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zullen wij de komende tijd bloggen over onze werkzaamheden. Je kunt hier meer lezen:

Blijf op de hoogte

Als eerste het laatste nieuws lezen? Volg het Reumafonds dan via Facebook of Twitter!

Heb je een vorm van reuma en ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Word dan lid van de besloten Facebookgroep.

Sija de Jong

Sija de Jong

Manager Patiëntenbelangen Reumafonds

In 2012 ben ik begonnen bij het Reumafonds als manager Patiëntenbelangen. Als je reuma hebt, weet je zelf het beste waar je behoefte aan hebt. Dat gaan wij dan ook niet voor je verzinnen. Maar we luisteren wel graag, want zo kunnen we voor je opkomen bij de politiek, zorg en maatschappelijke instanties.

Ik vind het belangrijk dat de patiënt centraal staat bij het maken van beleid, dat is nog niet altijd vanzelfsprekend en daar maak ik me graag hard voor. Op dit blog schrijf ik over mijn werkzaamheden, maar ik hoor ook graag wat jou bezighoudt!

Nique Lopuhaä

Nique Lopuhaä

Beleidsmedewerker Patiëntenbelangen

Ik werk als beleidsmedewerker Patiëntenbelangen bij het Reumafonds. Om mijn werk goed te kunnen doen, ben ik bijna dagelijks in contact met en op zoek naar ervaringen en behoeften van mensen met reuma. Deze ervaringen en behoeften gebruik ik regelmatig als voorbeelden in onze gesprekken met overheden, zorgverzekeraars, beroepsverenigingen en andere instanties.

De onderwerpen waar ik mij mee bezighoud zijn kwaliteit van zorg en bewegen. In mijn blogs kun je lezen over mijn activiteiten en ervaringen.

Iris Koopmans

Iris Koopmans

Beleidsmedewerker Patiëntenbelangen

In mei 2017 stapte ik het Reumafonds binnen als beleidsmedewerker patiëntenbelangen. Meteen lagen er onderwerpen voor mij klaar, geneesmiddelen en zorginnovatie.

Iedereen met reuma heeft zijn eigen verhaal, behoeften, inzichten en ervaringen. Voor mij is het de uitdaging om juist deze kennis en ervaringen te bundelen en naar voren te brengen aan tafel bij een zorgverzekeraar, bij acties rondom het verbeteren van beleid samen met andere gezondheidsfondsen of bij het nadenken over ontwikkelingen rondom reumazorg in de toekomst.

Graag schrijf ik over de activiteiten die ik doe of gedachtes die ik heb, waarbij jullie reacties en ideeën meer dan welkom zijn!

Pin It on Pinterest

Share This